Zal soda-stralen vlekken van hout verwijderen?

Uiteindelijk is sodastralen een milieuvriendelijke en effectieve manier om materialen zoals hout, plastic, chroom, zachte metalen of stevig glas te reinigen. Frisdrankstraalhout is ook niet bepaald de meest praktische optie. Frisdrankstralen is vergelijkbaar met zandstralen, behalve dat het afhankelijk is van zuiveringszout in plaats van zand. Zoals je je kunt voorstellen, maakt sodastraal hout nogal een puinhoop.

Soda-stralen is het proces waarbij een mengsel van zuiveringszout en perslucht door een straalslang op een gewenst oppervlak wordt voortgestuwd. Het is nogal vervelend om de bovenkant los te schroeven en de blaster elke keer dat deze op is te vullen met frisdrankmedium, maar ik denk dat het een goede ruil is om de verf en vlek uit kleine decoratieve gebieden te kunnen halen en niet te hoeven schuren. Hoewel zandstraalapparatuur kan worden gebruikt voor frisdrankstralen, is het bicarbonaatschuurmiddel relatief zacht in vergelijking met het korrel dat gewoonlijk wordt gebruikt voor zandstralen. Met als doel de milieu-impact van het project te minimaliseren en de zachte koperbeplating van het beeld niet te willen beschadigen, besloten de ingenieurs natriumbicarbonaat (ook bekend als zuiveringszout) als straalmedia te gebruiken.

Soda-stralen breekt ook koolwaterstoffen af door middel van een proces genaamd verzeping, waardoor het zeer geschikt is voor het reinigen van apparatuur bedekt met vet voedsel of motoronderdelen en wanneer u klaar bent, spoelt u gewoon af en verdwijnt de in water oplosbare frisdrank. Zoals bij elke nieuwe technologie werden onvolkomenheden opgemerkt en groeide de behoefte aan andere variaties van straalmedia. Niet alleen is stofvrij stralen een handige optie voor het restaureren van hout, maar het is ook geschikt voor etsen op maat in hout en beton. Vanwege deze unieke eigenschap kan soda-stralen veilig worden gebruikt op materialen als aluminium, baksteen, beton, staal, stucwerk, tegels en hout, en vele andere.

In tegenstelling tot zandstralen gebruikt frisdrankstralen bicarbonaat (ook bekend als zuiveringszout) om afwerkingen van een substraat te strippen. Als u op zoek bent naar een professionele manier om uw bedrijfsontwerp of boodschap in hout of beton te verwerken, neem dan contact op met Willsha Blasting. Sommige oppervlakken, zoals hout, kunnen worden beschadigd door de hitte die wordt veroorzaakt door de wrijving van grutten die worden gebruikt bij andere straalprocessen. Het feit dat stofloze blasters in een breed scala aan materialen kunnen etsen, laat zien hoe het een stevige maar zachte optie is.

Het proces is eigenlijk beter in het verwijderen van vuil van oppervlakken dan hardere organische straalmaterialen zoals walnootschalen, omdat het kleinere scheuren en spleten kan binnendringen en reinigen die de bredere organische verbindingen niet kunnen bereiken. Hoewel stofvrij stralen krachtig genoeg is om jarenlang aangekoekt vuil en vuil te verwijderen, is het ook zacht genoeg om de structurele integriteit van het hout te behouden. Hieronder hebben we alles beschreven wat u moet weten over het strippen en restaureren van stofvrij straalhout, zodat u kunt bepalen of dit een haalbare optie is voor uw volgende project.