Is zandstralen slecht voor het milieu?

Wanneer de schurende materialen in contact komen met het oppervlaktemateriaal, breken de schurende materialen uiteen in extreem kleine stukjes stof. Deze deeltjesemissies zijn een belangrijke bron van luchtvervuiling, dus er kan een schadelijk verband zijn tussen straalstralen en het milieu. Het belangrijkste milieurisico bij straalstralen ligt bij het gebruikte schuurmateriaal en de manier waarop het wordt ingesloten. zandstralen en schilderen kunnen water vervuilen met giftige metalen en chemicaliën van aangroeiwerende verven.

Het dumpen van verven, oplosmiddelen, kleefstoffen, oliën, wasmiddelen, gruismateriaal en andere materialen zijn in strijd met federale en staatswetten en stadscode. Als materialen worden geclassificeerd als gevaarlijk afval, is storten ook in strijd met de regelgeving voor gevaarlijk afval. Natriumbicarbonaat daarentegen heeft een 0-classificatie onder de U, S. Identificatiesysteem voor gevaarlijke stoffen, wat betekent dat het niet-gevaarlijk, niet-toxisch en biologisch afbreekbaar is, evenals de producten van de afbraak.

Als straalmiddel geeft frisdrank geen gevaarlijke emissies af in de lucht. Het heeft een bijna neutrale pH van 8,2 en is, in tegenstelling tot chemische oplosmiddelen, noch bijtend noch bijtend. Een binnenomgeving is goed voor zandstralen omdat het helpt de verspreiding van materiaal tegen te gaan en ervoor zorgt dat de reiniging na het werk relatief gemakkelijk wordt uitgevoerd. Maar er bestaat een risico dat stofemissies en schurend materiaal zijn weg vinden naar de verwarmings- en ventilatiesystemen van het gebouw of voertuig.

Dus eindelijk komen we bij de ultieme vraag: is het mogelijk dat de gebruikte materialen een bedreiging vormen voor het milieu? Over het algemeen zijn de materialen die worden gebruikt voor zandstralen inert, dus het toestaan van ze in onze natuurlijke omgeving zou niets anders doen dan gewoon daar bestaan. Dit klinkt misschien niet schadelijk voor je, maar bedenk hoeveel dieren zijn gestorven als gevolg van iets dat simpelweg 'bestaat' in hun natuurlijke omgeving dat niet had moeten. Een goed voorbeeld is het grote aantal vogels en het zeeleven dat wordt getroffen door plastic flessenhouders. Een van de meest voorgestelde oplossingen is om eenvoudig een zeil of schort neer te leggen om de zaak op te vangen nadat u klaar bent met schoonmaken, maar zoals altijd kunnen er fouten optreden, en u krijgt het in eerste instantie misschien niet allemaal.

Het introduceren van iets onnatuurlijks in de omgeving is een slecht idee, zelfs als het inert is, maar hoe verhoudt dit zich tot het alternatief voor ijsstralen? Is het beter? Is het erger? Laten we erachter komen. Dergelijke ruimtes kunnen echter het risico voor blasters vergroten, omdat ze in de behuizing moeten werken in hoge concentraties gevaarlijk straalmateriaal. Na een later rapport van de arts in januari 1989 namen de Ector County Health Department en het Texas Department of Health contact op met lokale artsen en identificeerden zeven extra zandstralers die sinds 1985 aan silicose hadden geleden. Traditionele straalmedia zoals zand stoten kristallijn silica uit, dat is erkend als gevaarlijke luchtverontreinigende stof in een aantal U.

Op voorwaarde dat het schuurmateriaal op verantwoorde wijze wordt gekozen, is het milieueffect van straalstralen relatief minimaal. Dus waarom worden deze precies gebruikt in plaats van zand? Nou, er werd aangetoond, nogal overtuigend, dat het inademen van zand eigenlijk een aandoening veroorzaakte die bekend staat als silicose, waardoor zandstralen potentieel dodelijk werd. Stralen was altijd handmatig gedaan in een afgesloten ruimte en werd beschouwd als een noodzakelijke stap om de „uienschilschil” te verwijderen die zich ontwikkelde na hittestress van het metaal. Waar de aannemer voor zandstralen niet de vereiste ervaring heeft om de verwijdering van gevaarlijk afval af te handelen, moet een verwijderingsbedrijf voor giftig afval worden ingeschakeld.

Werknemers meldden dat collega's problemen hadden ontwikkeld tijdens het werken als zandstralers en dat de werkgever doorgaans elk jaar zes tot zeven nieuwe zandstralers inhuurde om degenen te vervangen die stopten. Toen het zandstralen was voltooid, verwijderden de arbeiders hun kappen en begonnen ze onmiddellijk met schilderen, ook al waren er nog steeds grote hoeveelheden silicastof in de lucht zweven. Al meer dan 30 jaar wordt natriumbicarbonaat gebruikt bij het stralen van soda als een milieuvriendelijke methode om coatings en verontreinigingen van verschillende substraten te verwijderen. Tegenwoordig maakt schuurstralen gebruik van staalgrutten, koperslakken, walnootschalen, kokospoeder en andere materialen.

Omdat het zo schoon is, kan het worden gebruikt rond voedselproducten, inclusief assemblagelijnen die een snel en gemakkelijk alternatief voor zandstralen nodig hebben. Dus, welke moet je gebruiken? Welke is milieuvriendelijker? Laten we beginnen met een snelle blik op de populaire kunst van zandstralen. Zandstralers, blootgestelde collega's en hun werkgevers hebben dringend informatie nodig over de ademhalingsrisico's die gepaard gaan met zandstralen. .