Verwijdert zandstralen verf?

Zandstralen is de beste manier om verf van alle oppervlakken te verwijderen. Het is minder bewerkelijk dan andere methoden, maar stelt u in staat om de resultaten binnen korte tijd te bereiken. De methode is perfect bij het omgaan met objecten met hoekjes en gaatjes. zandstralen is een effectieve manier om verf van verschillende oppervlakken te verwijderen, hoewel het een rommelige en potentieel gevaarlijke klus is.

Het kennen van de juiste toepassingen voor de techniek is de sleutel tot het verkrijgen van de gewenste resultaten. En ja, zandstralen werkt ook voor het verwijderen van de oude verf van het hout. Hout, boten van vezelplaat en andere soortgelijke items kunnen voor verschillende doeleinden kaal worden gestript en gezandstraald. De kracht van luchtstralen en schilderen heeft het vermogen om elke verf op elk object effectief op te lossen, ongeacht de grootte van het oppervlak.

Er is een straalpistool, straalbak, straalmedia, luchtcompressor en een paar andere items die u nodig hebt voor uw project. Op grote flatpanels is kromtrekken als gevolg van hitte echter een grote zorg, dus Quik Strip is er een hekel aan om de centrale delen van carrosseriepanelen te ontploffen. Idealiter wordt tijdens het zandstralen een schurend straalpak voor het hele lichaam gedragen, maar kleding van volledige lengte, schoenen met korte tenen en een bandana zijn de minimale vereiste kleding. Idealiter zou je het interieur strippen (het budget strekte zich hier niet uit) omdat het niet te omzeilen is dat stralen extreem rommelig is.

Zoals gezegd is zandstralen een proces dat kan helpen bij het overspuiten van de houtstukken door de verf of beits met succes te strippen. In vergelijking met handmatig schuren is zandstralen veel minder bewerkelijk wanneer u verf van een groot gebied moet verwijderen. Vergelijk dit met stap 02 en je kunt zien hoe het straalproces de ontpitte roest van de twee patches bovenop de binnenste spatbordrail heeft gebeten en verwijderd (we hebben geen idee wat de oorzaak is van de roest hier). Wanneer een oppervlak is gecoat met vet, verf of een ander ongewenst fineer, kan een zandstraler het residu volledig verwijderen en het artikel in de oorspronkelijke staat herstellen.

In tegenstelling tot onderdompelen, laat stralen alle naadafdichtingsmiddelen in de fabriek intact, maar alle vormen van verfstrippen laten een soort residu achter; in dit geval is het korrel. De straalpot is een grote container die de straalmedia bevat, of het nu gaat om glaskralen, maïskolven, stalen schot, plastic of ander materiaal. Grotere verfstripprojecten kunnen veel tijd kosten, vooral wanneer u de verf handmatig van hout wilt schuren. Centra voor huisverbetering kunnen speciaal zandstraalzand verkopen, maar producten die zijn gelabeld als speeltuinzand zijn doorgaans effectief.

Hoewel het logisch lijkt om het hardst mogelijke materiaal te gebruiken voor efficiënt zandstralen, is er een vangst voor extreem harde schuurmiddelen. Onthoud echter dat siliciumcarbide het moeilijkste zand (of medium) is om in zandstralers te gebruiken, vooral voor het zwaarste project.