Wat kan zandstralen verwijderen?

Het doel van zandstralen is om roest te verwijderen die zich heeft gevormd op het oppervlak van een metalen gebied of een ander oppervlak. De roest wordt afgebroken door het zand en het oppervlak eronder wordt onthuld. Net als de azijnweekmethode is elektrolyse een proces dat enige tijd in beslag neemt en het beste is voor kleine batches onderdelen. Zandstralen kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Het kan worden gebruikt om pijn te verwijderen, trottoirs te strippen, oppervlakken te polijsten, vuil te verwijderen. Toch kan het worden gebruikt in zowel de delicate als de sterke oppervlakken. Zandstralen kan worden gebruikt om verf te verwijderen van elk object dat bestand is tegen de intense schuurkracht van zandstralen. Bakstenen, betonnen en metalen oppervlakken vallen over het algemeen in deze categorie.

Een extreem scherp, duurzaam straalmiddel dat vele malen kan worden gerecycled. Het is verkrijgbaar in 99,5% zuiver witte kwaliteit en gewoonlijk standaard bruin. Aluminiumoxide Grit wordt vaak gebruikt bij oppervlaktebehandelingen en -preparaten. Zachter dan aluminiumoxidegrit maar toch een zeer hoge hardheidskwaliteit.

Het heeft een zeer snelle stripping actie en shot peening applicaties. Aluminiumoxide is harder en scherper dan glasparels. Het is ideaal voor gebruik bij het verwijderen van verf en algemene reinigingstoepassingen en wordt ook vaak gebruikt voor het etsen van glas. Plastic is extreem zacht, waardoor het een ideaal medium is voor het verwijderen van verf van het oppervlak van glasvezelonderdelen.

Media gebruikt voor hardheidSteel Grit Het wordt vaak gebruikt bij het reinigen, etsen en oppervlaktepreparaten, 40-65 HRCStaurolitePerfect gebruikt bij het verwijderen van oppervlakken in opslagtanktorenconstructie, constructieplaatstaalstralen en staalfabricage, 7,0 Mohs4 meer rijen. Zandstralen is, indien goed gedaan, een van de meest effectieve manieren om roest te verwijderen. Het is echter extreem rommelig en kan zelfs het onderliggende metaal beschadigen. Gelukkig is het verwijderen van roest met een zandstraler relatief eenvoudig met een paar basistips.

In eerste instantie kan het belang van het dragen van een veiligheidsbril, zware handschoenen en een gasmasker dat is ontworpen om het zand te filteren, echter niet genoeg worden benadrukt. Verschillende soorten verf variëren in hoe gemakkelijk ze kunnen worden verwijderd en verschillende oppervlakken variëren in hoe gemakkelijk ze kunnen worden beschadigd door zandstralen. Het is op dit punt duidelijk dat zandstralen een effectieve manier is om verf van verschillende oppervlakken te verwijderen. De luchtvereisten voor zandstralers zijn vrij streng, waardoor u een afstandsbedieningssysteem nodig hebt voor zowel precisie als veiligheid.

Zandstralen is een effectieve methode om verf van betonoppervlakken te verwijderen wanneer u de apparatuur op de juiste manier gebruikt. Als er enige vraag is of de verf die wordt verwijderd lood kan bevatten, mag zandstralen niet worden gebruikt om deze te verwijderen. Bepaalde vaardigheids- en veiligheidstraining zijn vereist om een zandstraler effectief te bedienen, afhankelijk van uw beoogde toepassing. Idealiter wordt tijdens het zandstralen een schurend straalpak voor het hele lichaam gedragen, maar kleding van volledige lengte, schoenen met korte tenen en een bandana zijn de minimale vereiste kleding.

Bij het verwijderen van verf van metalen oppervlakken is zandstralen goed omdat vet, stof, rush en andere coatings volledig worden geëlimineerd. De meeste zandstralers voor thuisgebruik zijn in wezen kits die worden gebruikt in combinatie met een luchtcompressor. Zandstralen helpt de verf te verwijderen en het oppervlak voor te bereiden op overschilderen of andere behandelingen naar keuze. Bedrijven met veel ervaring gaan u niet alleen zandstraaldiensten van hoge kwaliteit aanbieden, maar ze bieden u waarschijnlijk ook een goed tarief.

Wanneer bij het bewerken scherpe bramen op een object achterblijven, kunnen zandstralers het glad maken totdat het veilig te hanteren is. Zandstralers zijn uitzonderlijk in het reinigen van corrosie en worden in het dagelijks leven gebruikt om vuile auto-onderdelen, roestig gereedschap te reinigen of zelfs roestig terrasmeubilair nieuw leven in te blazen. Het probleem kan echter vaak volledig worden vermeden door het zand tussen gebruik uit de luchtleiding van de zandstraler te verwijderen.