Moet ik metaal zandstralen voordat ik schilder?

Zandstralen is een efficiënte methode om oude verf en roest van een metalen voorwerp te verwijderen om het voor te bereiden op het schilderen. zandstralen wordt uitgevoerd op vrijwel elk metalen voorwerp, van terrasmeubilair tot auto-onderdelen, en creëert een glad oppervlak door de schurende eigenschappen van het zand. Beginnend met stralen wordt het oppervlak van het onderdeel gereinigd (vet, eerdere coatings, stof of roest wordt verwijderd) door middel van slijtage. Het etsen en krassen in het oppervlak bereidt het oppervlak voor zodat de verf eraan hecht en blijft plakken.

Zonder deze stap kunt u gemakkelijker schilfers schilderen. Zandstralen ontdoet de oxidatie van het staal. Door het bloot te laten en niet goed afgewerkt in de verkeerde omgeving, ontstaat er snel roest. Het onderdeel mag voor de volgende stap in een veilige atmosfeer drogen.

Zandstralen en schilderen vergt wat meer werk en omvat voorbehandeling, aanbrengen en uitharden. Zandstralen reinigt het oppervlak van het project om vuil, vet of eerdere verfcoatings te verwijderen, met behulp van een schuurmiddel. Deze techniek creëert kleine krasjes in het oppervlak, waardoor de verf bedekt en hecht met het materiaal. Zonder zandstralen kan verf vatbaarder zijn voor spaanders en scheuren.

Zandstralen verwijdert ook de roest van staal, waardoor het een schone lei krijgt voor de volgende beschermende coating. Hieronder vindt u enkele handige tips voor de voorbereiding van het oppervlak voordat u gaat schilderen. De voorbereiding van het korrelstraaloppervlak zorgt ervoor dat een metalen oppervlak in een optimale staat verkeert om te worden geverfd om maximale duurzaamheid te garanderen. Hoewel zand de goedkoopste beschikbare optie is, produceert het veel stof, waardoor het moeilijk voor u kan zijn om te zien tijdens het zandstralen en de metalen onderdelen kan vervuilen.

Wanneer iemand een metaal zandstraalt, gebruiken ze een pistool onder druk om extreem fijne materialen met ongelooflijk hoge snelheden naar een oppervlak te stuwen. Zandstralen maakt het veel gemakkelijker voor mensen om het oppervlak van een metalen onderdeel glad te strijken en verontreinigingen van moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. Er zijn verschillende voordelen aan het zandstralen van uw metalen onderdelen voordat u poedercoaten, waardoor het een essentiële stap is voor iedereen die zijn metalen componenten goed wil voorbereiden. Met alle manieren waarop zandstralen het poedercoatingproces kan verbeteren, weten slimme bedrijven het te gebruiken om te helpen bij het reinigen van metaal.

Als u wilt dat uw poedercoating lang meegaat en een glad buitenoppervlak biedt, moet u zandstralen gebruiken. Zandstralen heeft veel voordelen en het op de juiste manier gebruiken kan de kwaliteit van uw poedercoating en de bescherming van uw metalen onderdelen aanzienlijk verbeteren. Voordat u gaat poedercoaten, moet u straalmiddelen in het zandstraalpistool gebruiken om eventuele verontreinigingen te verwijderen. Als deze plekken zijn geïdentificeerd, gebruikt u tape op hoge temperatuur om ze te beschermen tegen het zandstraalproces en poedercoating.

Schuurstralen verwijdert onvolkomenheden om een hard oppervlak materiaal, zoals roestvrij staal en andere metalen, voor te bereiden voor een coatinglakafwerking. Omdat zandstralen verontreinigingen verwijdert die kunnen leiden tot afpellen, borrelen en barsten, kunt u de poederlaag veilig op het oppervlak aanbrengen. Wanneer u uw metalen oppervlakken op elk gewenst moment kunt zandstralen, kunt u ze op lange termijn beter beschermen, waardoor zandstraaltechnologie en -diensten een waardevolle investering zijn. De meeste metalen onderdelen hebben echter bochten en hoeken, die zeer moeilijk gelijkmatig met de hand te schuren zijn.