Waarom zandstraal je voordat je gaat schilderen?

Zandstralen reinigt het oppervlak van het project om vuil, vet of eerdere verfcoatings te verwijderen, met behulp van een schuurmiddel. Deze techniek creëert kleine krasjes in het oppervlak, waardoor de verf bedekt en hecht met het materiaal. Zonder zandstralen kan verf vatbaarder zijn voor spaanders en scheuren. Beginnend met stralen wordt het oppervlak van het onderdeel gereinigd (vet, eerdere coatings, stof of roest wordt verwijderd) door middel van slijtage.

Het etsen en krassen in het oppervlak bereidt het oppervlak voor zodat de verf eraan hecht en blijft plakken. Zonder deze stap kunt u gemakkelijker schilfers schilderen. zandstralen ontdoet de oxidatie van het staal. Door het bloot te laten en niet goed afgewerkt in de verkeerde omgeving, ontstaat er snel roest.

Het onderdeel mag voor de volgende stap in een veilige atmosfeer drogen. Bij het verwijderen van verf van metalen oppervlakken is zandstralen goed omdat vet, stof, rush en andere coatings volledig worden geëlimineerd. De oxidatie van het staal wordt tot het einde verwijderd dat er niet snel roest ontstaat. Het wordt gemakkelijk om op het voorbereide oppervlak te schilderen.

Anders kan de verf snel schilferen en tot onnodige kosten leiden. Zandstralen is een efficiënte methode om oude verf en roest van een metalen voorwerp te verwijderen om het voor te bereiden op het schilderen. Zandstralen wordt uitgevoerd op vrijwel elk metalen voorwerp, van terrasmeubilair tot auto-onderdelen, en creëert een glad oppervlak door de schurende eigenschappen van het zand. Na het zandstralen moet het metalen voorwerp grondig worden gereinigd om alle sporen van vuil en vet te verwijderen, evenals resterende sporen zand die de verf verstoren.

De belangrijkste reden om oppervlaktevoorbereiding op te nemen als onderdeel van je straalroutine is dat het weglaten ervan kan voorkomen dat de afwerking vasthoudt. Of je nu schildert of een ander type afwerking toevoegt aan een object, het ziet er niet goed uit tenzij je het oppervlak goed voorbereidt. Daarom vertrouwen professionele afwerkers op zandstraaltechnieken om een oppervlak glad te maken voor een verfbeurt. Zandstralen omvat het gebruik van organische elementen, zoals schaalgrit, metaal, glas, zand en water, om dezelfde taken uit te voeren op een manier die veiliger is voor de applicator en het milieu.

Fabrikanten die gebruik maken van zandstraaldiensten genieten van een snelle doorlooptijd, waardoor hun productiesnelheid toeneemt. In een tijd waarin milieuactivisten pleiten voor het elimineren van vervuiling, is zandstralen een perfecte oplossing. Bedrijven met veel ervaring gaan u niet alleen zandstraaldiensten van hoge kwaliteit aanbieden, maar ze bieden u waarschijnlijk ook een goed tarief. Nu de verschillen tussen de twee verfmethoden uit de weg zijn, is het tijd om uit te leggen waarom de zandstraal- en verfmethode wordt erkend als superieur aan nat schilderen.

Ga altijd voor professionals die op de hoogte zijn van wat zandstralen is en daarom de certificaten en licentie hebben gekregen om zo'n bedrijf te runnen. In vergelijking met andere alternatieven zoals laserreiniging, is zandstralen een groot koopje voor fabrikanten. Het is op dit punt duidelijk dat zandstralen een effectieve manier is om verf van verschillende oppervlakken te verwijderen. Houd er rekening mee dat u altijd kwetsbare oppervlakken moet afdekken of verwijderen voordat u het zandstraalproces doorloopt.

Dat betekent dat uw oppervlakken na het zandstralen gemakkelijk alle toepassingen van verf, afwerkingen of coatings die u gebruikt, accepteren. Tijdens zulke momenten moet je weten wat een zandstraler is, want je krijgt perfecte resultaten in het ultieme. Hoewel zandstralen een eenvoudig en snel proces is, moet u nog steeds geduldig genoeg zijn om erachter te komen of alle verf is verwijderd.