Kun je verf van een dek zandstralen?

Schuren en strippen zijn de twee meest populaire methoden om een afwerking van terrasplanken te verwijderen en terug te brengen naar kaal hout. Beide technieken kunnen worden gebruikt voor het verwijderen van verf, weerbestendigheid of vernis, en elke methode heeft verschillende voor- en nadelen. En ja, zandstralen werkt ook voor het verwijderen van de oude verf van het hout. Zandstralen kan worden gebruikt om verf van hout te verwijderen, hoewel het putjes en littekens op het oppervlak van het hout veroorzaakt.

Als dat goed is, kan het een geschikte techniek zijn om verf van een houtoppervlak te verwijderen. Het littekeneffect op hout kan ook strategisch worden gebruikt als een soort artistieke afwerking. Er zijn twee opties om te schuren; je kunt een houten oppervlak van stroom voorzien of zandstralen. Krachtig schuren gebeurt met behulp van een bandschuurmachine of vloertrommelschuurmachine.

Het is een schijnbaar snel proces en geweldig als je meubels schuurt; voor een schaafwerk op het dek heb je echter meer tijd en moeite nodig om te doen. Een deck strippen is een rommelige klus. Strippers zijn meestal gelachtige stoffen die op de bestaande coating zitten en verzachten (vlek of verf). Die gel en de afwerking eronder worden vervolgens verwijderd.

In de beste scenario's spoelt de oude coating weg. Vaak is schrobben, schrapen en opnieuw aanbrengen van de stripper op hardnekkige plekken nodig. Zandstralen is de beste manier om verf van alle oppervlakken te verwijderen. Het is minder bewerkelijk dan andere methoden, maar stelt u in staat om de resultaten binnen korte tijd te bereiken.

De methode is perfect bij het omgaan met objecten met hoekjes en gaatjes. Het is bijna onmogelijk om dit te doen bij het gebruik van de schuurmethode. De set bevat een trechter om het zand vast te houden, een luchtslang om het aan de luchtcompressor te bevestigen en een speciaal mondstuk dat is ontworpen voor zandstralen. Het gebruik van een zandstraler kan u daarentegen helpen veel tijd en fysieke inspanning te besparen.

Aangezien de korrelvorm of het natriumbicarbonaat, dat wordt gebruikt voor stralen, wordt verbrijzeld wanneer het wordt gestraald, wordt het proces als zachter beschouwd dan mediabralen of de zogenaamde zandstraalmethode. Er zijn een paar dingen die u moet onthouden voordat u een zandstraler gebruikt om oude verf van houten oppervlakken te verwijderen. Het is een haalbaar doe-het-zelfproject en zandstraalapparatuur kan worden gekocht of gehuurd bij de meeste huisverbeteringscentra. Zorg ervoor dat u het zandstraalproces zorgvuldig volgt en veilig bent tijdens het gebruik van een zandstraler.

Nat zandstralen wordt als veiliger beschouwd in vergelijking met droog en afhankelijk van het gebruik kan speciale toestemming van de lokale autoriteiten vereist zijn. U moet oppervlakken bedekken die u niet wilt zandstralen, en u moet het gebied daarna schoonmaken. Vooral als u van plan bent uw huis volledig opnieuw af te werken of als u van plan bent om de buitenverfprojecten regelmatig professioneel uit te voeren, kunt u het beste investeren in een goede zandstraler of een zandstraalkast. Vanwege het feit dat zandstralen van houten deuren, ramen en laden een grote puinhoop kan veroorzaken, is het goed om de verschillende onderdelen van de muur te verwijderen en te openen om het proces in een goed geventileerde open ruimte (zoals uw garage) te voltooien.

Het is echter zo rommelig en potentieel gevaarlijk dat u misschien wilt overwegen om een professionele zandstraalservice in te huren in plaats van het zelf te proberen. Nadat u het hout hebt gezandstraald, vergeet dan niet om de zandstraalmedia opnieuw te gebruiken voor een schuurproces, omdat dit misschien niet erg effectief is. Tijdens zulke momenten moet je weten wat een zandstraler is, want je krijgt perfecte resultaten in het ultieme. Zandstralen helpt de verf te verwijderen en het oppervlak voor te bereiden op overschilderen of andere behandelingen naar keuze.

Idealiter wordt tijdens het zandstralen een schurend straalpak voor het hele lichaam gedragen, maar kleding van volledige lengte, schoenen met korte tenen en een bandana zijn de minimale vereiste kleding.