Moet je zandstralen voordat je gaat schilderen?

Deze techniek creëert kleine krasjes in het oppervlak, wat helpt om te schilderen, te bedekken en te hechten aan het materiaal. Zonder zandstralen kan verf vatbaarder zijn voor spaanders en scheuren. zandstralen verwijdert ook de roest van staal, waardoor het een schone lei krijgt voor de volgende beschermende coating. Beginnend met stralen, wordt het oppervlak van het onderdeel gereinigd (vet, eerdere coatings, stof of roest wordt verwijderd) door slijtage.

Het etsen en krassen in het oppervlak bereidt het oppervlak voor zodat de verf eraan hecht en blijft plakken. Zonder deze stap kunt u gemakkelijker verfschilfers. Zandstralen ontdoet de oxidatie van het staal. Door het bloot te laten en niet goed afgewerkt in de verkeerde omgeving, ontstaat er snel roest.

Het onderdeel mag drogen in een veilige atmosfeer voor de volgende stap. Hieronder vindt u enkele handige tips voor de voorbereiding van het oppervlak vóór het schilderen. Alle te schilderen oppervlakken moeten vóór het schilderen grondig worden gereinigd en alle gebieden waar het schilderen moet worden gedaan, moeten tijdens het schilderen schoon en stofvrij worden gehouden. Bedek alle oppervlakken die niet worden geverfd om vlekken en morsen te voorkomen.

Verwijder alle sloten, deurgrepen, verlichtingsarmaturen enz. Of maskeer deze af tot het einde van het schilderen. Als de oude coatings stevig en in goede staat zijn, d.w.z. Geen tekenen van blaarvorming of afschilfering, maak het oppervlak goed schoon en schuur licht met een schuurpapier van 400 korrel voordat u gaat schilderen.

Als de verffilm ongezond is of als er roest aanwezig is, moet de oude coating volledig worden verwijderd en moet het blootgestelde oppervlak goed worden geschuurd met staaldraadborstels of zandstraler. Alle losse roest moet op deze manier worden verwijderd. Alle resterende roestplekken kunnen worden behandeld met een roestomvormer. Oppervlakken die aldus worden behandeld, kunnen vervolgens op dezelfde manier worden behandeld als nieuw metaal.

Reinig met een ontvetter en verwijder roest en molenschaal met draadborstel- of zandstraalapparatuur, breng een roestomvormer aan op eventuele resterende roestplekken, zoutafzettingen uit een ristal- of industriële omgeving kunnen worden verwijderd door met water te wassen voordat primers met airless verfspuit worden aangebracht. TS-500 Professional Draagbare zandstraler Na oppervlaktevoorbereiding is de populaire pneumatische airless verfspuit DP-K301 de ideale uitrusting om onder hoge druk op het oppervlak te schilderen om het oppervlak volledig te beschermen tegen roest of corrosie. Als voor decoratief schilderen, dan zijn de best verkochte airless verfspuitmodellen DP-X6, DP-X25, DP-X31, DP-X43 en DP-9800E de juiste opties, variërend van kleine pomp, middelgrote pomp, grote pomp en zware pomp op basis van verschillende coatings viscositeit. Als operaties zodanig zijn dat blootstelling aan damp, nevel of rook kan worden verwacht, moet geschikte goedgekeurde ademhalingsapparatuur worden gedragen.

Het gebruik van ademhalingsapparatuur moet strikt in overeenstemming zijn met de instructies van de fabrikant en alle wettelijke vereisten voor de selectie en het gebruik ervan. Bij het verwijderen van verf van metalen oppervlakken is zandstralen goed omdat vet, stof, rush en andere coatings volledig worden geëlimineerd. De oxidatie van het staal wordt tot het einde verwijderd dat er niet snel roest ontstaat. Het wordt gemakkelijk om op het voorbereide oppervlak te schilderen.

Anders kan de verf snel schilferen en tot onnodige kosten leiden. Zandstralen is een geweldige manier om elk onderdeel of oppervlak voor te bereiden op poedercoaten in Washington. Is zandstralen altijd nodig? Nee, maar u kunt over het algemeen veel betere resultaten verwachten van het poedercoatingproces als u het oppervlak eerst voorbereidt met mediabralen. Zandstralen voor poedercoaten is een noodzakelijke stap.

Als je je afvraagt of het metaal kaal moet zijn om het te poedercoaten, is het antwoord ja. Zandstralen is de beste methode om het te verwijderen. In vergelijking met handmatig schuren is zandstralen veel minder omslachtig wanneer u verf uit een groot gebied moet verwijderen. Het is ook de voorkeursmethode om verf te verwijderen van objecten met veel hoekjes en gaten die onmogelijk of zeer moeilijk te verwijderen zijn door schuren.

Neem voor meer informatie over zandstralen vóór poedercoaten in Washington contact op met Powder Vision Inc. Dat is waar een onderzoek en vergelijking van zandstralen en schilderen versus schilderen alleen technieken nuttig kan zijn. Begin met het sproeien van het metalen onderdeel met de zandstraler, zorg ervoor dat u dit gelijkmatig en voorzichtig doet om elk deel van het metalen onderdeel te blazen. Zandstralen helpt de verf te verwijderen en het oppervlak voor te bereiden op overschilderen of andere behandelingen naar keuze.

Zandstralen kan worden gebruikt om verf te verwijderen van elk object dat bestand is tegen de intense schuurkracht van zandstralen. Omdat de zandstraler met hoge snelheden veel kleine deeltjes uitschiet, is het dragen van een gasmasker en een veiligheidsbril een must. Als er een vraag is of de verf die wordt verwijderd lood kan bevatten, mag zandstralen niet worden gebruikt om deze te verwijderen. De meeste zandstralers voor thuisgebruik zijn in wezen kits die worden gebruikt in combinatie met een luchtcompressor.

Als u wilt dat uw poedercoating lang meegaat en een glad buitenoppervlak biedt, moet u zandstralen gebruiken. Zandstralen heeft veel voordelen en het op de juiste manier gebruiken kan de kwaliteit van uw poedercoating en de bescherming van uw metalen onderdelen aanzienlijk verbeteren. Zandstralen is een effectieve manier om verf van verschillende oppervlakken te verwijderen, hoewel het een rommelige en potentieel gevaarlijke klus is. Om een metalen oppervlak goed te zandstralen, laadt een gebruiker het zandstraalpistool onder druk met deze fijne straalmaterialen.

Zandstralen zorgt ervoor dat u al deze verontreinigingen van uw metalen oppervlak verwijdert, waardoor het zo schoon mogelijk is voordat u gaat poedercoaten. Tijdens zulke momenten moet je weten wat een zandstraler is, want je krijgt perfecte resultaten in het ultieme. .