Kun je poedercoaten zonder zandstralen?

Als je je afvraagt of het metaal kaal moet zijn om het te poedercoaten, is het antwoord ja. zandstralen is de beste methode om het te verwijderen. Een goede poedercoatingvoorbereiding vereist dat metalen oppervlakken volledig vrij zijn van elke afwerking of vuil waardoor de poedercoating niet aan het oppervlak kan hechten. Zandstralen is een geweldige manier om elk onderdeel of oppervlak voor te bereiden op poedercoating in Washington.

Is zandstralen altijd nodig? Nee, maar u kunt over het algemeen veel betere resultaten verwachten van het poedercoatingproces als u het oppervlak eerst voorbereidt met mediabralen. Zoals hierboven besproken, zal elke coating zonder zandstralen niet goed hechten aan het oppervlak van een materiaal. Het zandstralen verwijdert niet alleen vuil en vuil, maar laat minuscule krassen achter die het gemakkelijker maken voor coatings om in te zinken en zich ermee te hechten. Dit geeft een uniform, glad uiterlijk aan het nieuw gecoate materiaal en zorgt er ook voor dat de coating zo lang mogelijk meegaat zonder af te pellen of te barsten.

Zandstralen en ander schuurstralen worden vaak gebruikt om poedercoating te verwijderen. Dit zijn ook veelgebruikte methoden voor het voorbereiden van een oppervlak voor poedercoaten. Zandstralen maakt gebruik van een luchtcompressor om schuurkorrels met hoge snelheid door een mondstuk op het door u gekozen projectoppervlak te drijven. Meer geavanceerde straalschuurmiddelen - zoals EPix en KineTix superoxalloy schuurmiddelen van 10X Engineered Materials - kunnen echter tijd en geld besparen ten opzichte van zandstralen of andere straalmedia.

Als je poedercoaten bent, kun je schuren met schuurpapier met korrel 80, de poedercoating past in de krassen. Het helpt bij de hechting van poedercoating, maar het is lang niet zo goed als een echt gezandstraald profiel. Hoe dan ook, ze zijn rechthoekig zonder gekke spleten waar ik me zorgen over maak en ik vraag me af of ik mijn tijd verspil als ik niet eerst zandstraal of dat mijn 150 gruis genoeg is voor de poedercoating. Neem voor meer informatie over zandstralen voor poedercoaten in Washington contact op met Powder Vision Inc.

Daarom is zandstralen zo voordelig dat het oppervlak een veel beter middel biedt voor de poedercoating om eraan vast te houden. Als u poeder- of vloeibare coatings overweegt voor uw materialen en componenten, moet u op zoek gaan naar zandstraaldiensten bij u in de buurt, of een coatingservice die uw oppervlakken van tevoren kan zandstralen. De EPix- en KineTix-lijnen van superoxalloy straalmiddelen van 10X Engineered Materials zijn effectievere, schonere schuurmiddelen die de poedercoating veel sneller kunnen verwijderen dan alternatieven - waardoor een kant-en-klaar oppervlak ontstaat. Zand is het meest gebruikte deeltje; metaalkorrel, glaskralen en andere verschillende schuurmiddelen in poedervorm kunnen echter ook worden gebruikt om een gladde buitenafwerking te bereiken.

Zandstralen zorgt voor een diepe reiniging van het onderdeel of oppervlak dat u voorbereidt om te coaten, en geeft het onderdeel ook een oppervlakteprofiel of „tand”. Zandstralen is een straaltechniek die helpt bij het primen van het oppervlak van materialen om ervoor te zorgen dat de coating correct op het oppervlak kan hechten en een langdurige afwerking biedt. Als je die route niet wilt volgen, kun je de poedercoating strippen en de wielen schuren om je een profiel te geven. Als ik jou was, omdat het wielen zijn en onderhevig zijn aan meer misbruik dan de meeste onderdelen, zou ik een lokale zandstraler vinden en ze gewoon voor je laten ontploffen, en er dan overheen poedercoaten.