Is zandstralen verboden in India?

Als gevolg van de verschillende gezondheidsrisico's is alle toepassingen van silica verboden in India en het grootste deel van de rest van de wereld. Het omvat de projectie van deeltjes bij hoge snelheden, die op hun beurt veel warmte kunnen genereren, zodat het onze gezondheid en oppervlak- en oppervlakteoppervlakken ernstig kan schaden. Levi Strauss zegt dat zijn leveranciers zandstraalapparatuur uit hun fabrieken hebben verwijderd en dat het regelmatig inspecties ter plaatse uitvoert in fabrieken. Een nauwe benadering van de straalpijp kan leiden tot een verwoestende mate van huidirritatie en ongemak.

Drie jaar geleden, toen Levi Strauss aankondigde dat het het gebruik van zandstralen had verboden, hoopten voorstanders van arbeid dat de verhuizing van de best verkopende jeansmaker zou helpen een einde te maken aan de dodelijke praktijk, die denim een modieuze look geeft maar verband houdt met een dodelijke longziekte. En twee fabrieken maken jeans voor Wrangler, een merk verkocht bij Target, dat vorig jaar zandstralen verbood. Van de zes fabrieken had er slechts één, ook een Levi Strauss-leverancier, zandstralen geëlimineerd omdat het „deze processen in wezen heeft uitbesteed aan een andere fabriek, volgens het rapport. Na een later rapport van de arts in januari 1989 namen de Ector County Health Department en het Texas Department of Health contact op met lokale artsen en identificeerden zeven extra zandstralers die sinds 1985 aan silicose hadden geleden.

Geen van de fabrieken in China waar zandstralen werd ontdekt voorzag werknemers van voldoende veiligheidsuitrusting, zei Muller. Deze schurende behandelingsmethode maakt gebruik van een apparaat dat lijkt op een spinwiel om shot-achtig materiaal centrifugaal te versnellen en tegen een oppervlak te blazen. Bedrijfspersoneel of bedrijfspersoneel mag gevaarlijke materialen niet gebruiken, hanteren of opslaan in strijd met tabel 1 of als ze een afspraak maken met straalstralen, of als ze hun werknemer opdracht geven deze te gebruiken, te hanteren of op te slaan. Dat kan zijn in straaltanks waar stalen schot of gruis ruwe oppervlakken ontploft, zoals autoframes die worden gerestaureerd of stalen containers die worden gerecycled.

Ondanks de verandering in apparatuur en materialen, is zandstralen nog steeds de meest gebruikelijke en geprefereerde schuurbehandelingsmethode. Een zandstraler die momenteel in dienst is, verklaarde dat hoewel de blootstelling hinderlijk was, hij het stof als onderdeel van het werk beschouwde. Wanneer broncontroles de blootstelling echter niet onder de NIOSH-REL kunnen houden, moeten de controles worden aangevuld met het gebruik van ademhalingsbescherming tijdens straalstralen. Zandstralen is de ideale oplossing voor het reinigen van gevoelige elektronische onderdelen of connectoren die gecorrodeerd zijn.

Zandstralen kan veilig worden gedaan met beschermende uitrusting, de praktijk wordt al jaren gebruikt in de U. Zandstralen is eigenlijk een peening proces dat wordt gebruikt voor zwaardere oppervlakken dan wat je zou behandelen met zandstralen.