Moet ik zandstralen voordat ik schilder?

Het etsen en krassen in het oppervlak bereidt het oppervlak voor zodat de verf eraan hecht en blijft plakken. Zonder deze stap kunt u gemakkelijker verfschilfers. zandstralen stript de oxidatie van het staal. Door het bloot te laten en niet goed afgewerkt in de verkeerde omgeving, ontstaat er snel roest.

Zandstralen en schilderen vergt wat meer werk en omvat voorbehandeling, aanbrengen en uitharden. Zandstralen reinigt het oppervlak van het project om vuil, vet of eerdere verfcoatings te verwijderen, met behulp van een schuurmiddel. Deze techniek creëert kleine krasjes in het oppervlak, wat helpt om te schilderen, te bedekken en te hechten aan het materiaal. Zonder zandstralen kan verf vatbaarder zijn voor spaanders en scheuren.

Zandstralen verwijdert ook de roest van staal, waardoor het een schone lei krijgt voor de volgende beschermende coating. Bij het verwijderen van verf van metalen oppervlakken is zandstralen goed omdat vet, stof, rush en andere coatings volledig worden geëlimineerd. De oxidatie van het staal wordt tot het einde verwijderd dat er niet snel roest ontstaat. Het wordt gemakkelijk om op het voorbereide oppervlak te schilderen.

Anders kan de verf snel schilferen en tot onnodige kosten leiden. Hieronder vindt u enkele handige tips voor de voorbereiding van het oppervlak vóór het schilderen. Alle te schilderen oppervlakken moeten vóór het schilderen grondig worden gereinigd en alle gebieden waar het schilderen moet worden gedaan, moeten tijdens het schilderen schoon en stofvrij worden gehouden. Bedek alle oppervlakken die niet worden geverfd om vlekken en morsen te voorkomen.

Verwijder alle sloten, deurgrepen, verlichtingsarmaturen enz. Of maskeer deze af tot het einde van het schilderen. Als de oude coatings stevig en in goede staat zijn, d.w.z. Geen tekenen van blaarvorming of afschilfering, maak het oppervlak goed schoon en schuur licht met een schuurpapier van 400 korrel voordat u gaat schilderen.

Als de verffilm ongezond is of als er roest aanwezig is, moet de oude coating volledig worden verwijderd en moet het blootgestelde oppervlak goed worden geschuurd met staaldraadborstels of zandstraler. Alle losse roest moet op deze manier worden verwijderd. . Oppervlakken die aldus worden behandeld, kunnen vervolgens op dezelfde manier worden behandeld als nieuw metaal.

Reinig met een ontvetter en verwijder roest en molenschaal met draadborstel- of zandstraalapparatuur, breng een roestomvormer aan op eventuele resterende roestplekken, zoutafzettingen uit een ristal- of industriële omgeving kunnen worden verwijderd door met water te wassen voordat primers met airless verfspuit worden aangebracht. TS-500 Professional Draagbare zandstraler Na oppervlaktevoorbereiding is de populaire pneumatische airless verfspuit DP-K301 de ideale uitrusting om onder hoge druk op het oppervlak te schilderen om het oppervlak volledig te beschermen tegen roest of corrosie. Als voor decoratief schilderen, dan zijn de best verkochte airless verfspuitmodellen DP-X6, DP-X25, DP-X31, DP-X43 en DP-9800E de juiste opties, variërend van kleine pomp, middelgrote pomp, grote pomp en zware pomp op basis van verschillende coatings viscositeit. Als operaties zodanig zijn dat blootstelling aan damp, nevel of rook kan worden verwacht, moet geschikte goedgekeurde ademhalingsapparatuur worden gedragen.

Het gebruik van ademhalingsapparatuur moet strikt in overeenstemming zijn met de instructies van de fabrikant en alle wettelijke vereisten voor de selectie en het gebruik ervan. Zandstralen is een efficiënte methode voor het verwijderen van oude verf en roest van een metalen voorwerp om het voor te bereiden op het schilderen. Zandstralen wordt uitgevoerd op vrijwel elk metalen voorwerp, van terrasmeubilair tot auto-onderdelen, en creëert een glad oppervlak door de schurende eigenschappen van het zand. Na het zandstralen moet het metalen voorwerp grondig worden gereinigd om alle sporen van vuil en vet te verwijderen, evenals resterende sporen van zand die de verf verstoren.

Een goede poedercoatingvoorbereiding vereist dat metalen oppervlakken volledig vrij zijn van elke afwerking of vuil waardoor de poedercoating niet aan het oppervlak kan hechten. Naast het verwijderen van verontreinigingen is het essentieel om de oude verflaag of poeder te verwijderen. Het strippen van de vorige laag maakt de weg vrij om een nieuwere poedercoatinglaag gelijkmatig over het oppervlak aan te brengen. Het zandstralen van de vorige laag zorgt er ook voor dat uw nieuwe laag effectief aan het metalen oppervlak kleeft.

De belangrijkste reden om oppervlaktevoorbereiding op te nemen als onderdeel van uw straalroutine is dat het weglaten ervan kan voorkomen dat de afwerking vasthoudt. Of je nu schildert of een ander type afwerking toevoegt aan een object, het ziet er niet goed uit tenzij je het oppervlak goed voorbereidt. Als u van plan bent om een schilderproject te doen en de mooiste resultaten wilt behalen, is een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden hoe goed u het oppervlak voorbereidt waar u van plan bent te schilderen. Twee van de meest gebruikelijke opties om uw oppervlakken voor te bereiden op verf zijn zandstralen en elektrisch wassen.

Voordat u echter de voor- en nadelen van elk onderzoekt, moet u eerst bepalen of beide haalbare opties zijn voor uw beoogde toepassing. Een eenvoudige manier om dit te verifiëren, is door naar het technische gegevensblad van uw verf te kijken om de oppervlaktevoorbereidingsstandaard te identificeren. Bij Mastercraft Painting %26 Finishes kunnen onze experts u helpen bij het kiezen van de juiste oppervlakteafwerkingsmethode om ervoor te zorgen dat u uw project met groot succes voltooit. Hoewel zandstralen een eenvoudig en snel proces is, moet u nog steeds geduldig genoeg zijn om erachter te komen of alle verf is verwijderd.

De voorbereiding van poedercoating omvat een proces in meerdere stappen om ervoor te zorgen dat het metalen onderdeel klaar is voor een professional om het te zandstralen en te poedercoaten. Het zandstralen van uw roestige metalen componenten bespaart u op de lange termijn een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld, omdat u niet voortdurend vastloopt door poedercoating toe te voegen aan gebieden die roest heeft beschadigd of schilfert. Tijdens zulke momenten moet je weten wat een zandstraler is, want je krijgt perfecte resultaten in het ultieme. Omdat de zandstraler met hoge snelheden veel kleine deeltjes uitschiet, is het dragen van een gasmasker en een veiligheidsbril een must.

Zandstralen zorgt ervoor dat u al deze verontreinigingen van uw metalen oppervlak verwijdert, waardoor het zo schoon mogelijk is voordat u gaat poedercoaten. Ga altijd voor professionals die op de hoogte zijn van wat zandstralen is en daarom de certificaten en licentie hebben gekregen om een dergelijk bedrijf te runnen. Door zandstralen te gebruiken om alle roest van de metalen onderdelen te verwijderen, kunt u de negatieve effecten van het achterlaten ervan voorkomen. In een tijd waarin milieuactivisten pleiten voor het elimineren van vervuiling, is zandstralen een perfecte oplossing.

Begin met het sproeien van het metalen onderdeel met de zandstraler, zorg ervoor dat u dit gelijkmatig en voorzichtig doet om elk deel van het metalen onderdeel te blazen. Zandstralen heeft veel voordelen en het op de juiste manier gebruiken kan de kwaliteit van uw poedercoating en de bescherming van uw metalen onderdelen aanzienlijk verbeteren. Bovendien, wanneer u niet de tijd neemt om een metalen oppervlak schoon te maken met zandstralen, is de kans veel groter dat uw poederlaag last heeft van afbladderen, borrelen en barsten door een slechte hechting. Als deze plekken zijn geïdentificeerd, gebruikt u tape op hoge temperatuur om ze te beschermen tegen het zandstraalproces en poedercoaten.

Zandstralen maakt het veel gemakkelijker voor mensen om het oppervlak van een metalen onderdeel glad te strijken en verontreinigingen van moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. .