Hoeveel kost het om een hele auto gezandstraald te krijgen?

De uiteindelijke prijs van het project wordt bepaald door de hoeveelheid werk die moet worden verzet. De tijd die wordt besteed aan het voltooien van de klus zal ook inspraak hebben. Als gevolg hiervan zullen de totale projectkosten van zandstralen sterk afhangen van hoe groot een gebied u wilt zandstralen. Sommige professionals bieden pakkettarieven voor velgen of bieden ook korting bij het zandstralen van de rest van de auto.

De ingewikkelde details van smeedijzer maken het straalreinigingsproces echter ingewikkelder, dus het brengt hogere kosten met zich mee. Als het hardste straalmateriaal is siliciumcarbide het beste geschikt voor uitdagende straalreinigingswerkzaamheden. U kunt deze twee services combineren wanneer u voertuigvelgen, een hele auto opnieuw schildert, of zelfs als u de gevelbeplating op uw huis poedercoaten en de oude verf, evenals vuil en vuil, wilt zandstralen voordat u opnieuw schildert. De kosten zijn afhankelijk van het type oppervlak, de tijd die nodig is om het schoon te maken, het materiaal dat moet worden gereinigd en de kosten van de stofvrije straalapparatuur.

Het opladen met de vierkante voet zou bijvoorbeeld niet het tijdrovende proces van het zandstralen van een kleine maar zeer gedetailleerde autovelg of soortgelijk stuk dekken. Wanneer u een zandstraaltechnicus inhuurt, betaalt u ook de kosten van hun ruimte en uitrusting. Het is echter minder veilig voor de persoon die het stralen uitvoert vanwege de hogere niveaus van lood en bodypaint in oudere auto's. De meest gebruikelijke reinigingsmethoden voor stralen zijn water, lucht of droogijs (kooldioxide) gemengd met het schuurmiddel.

Zandstralen is een methode voor het reinigen van huisoppervlakken door kleine stukjes materiaal voort te stuwen om een oppervlak met extreme snelheid schoon te maken of zelfs te snijden. De totale kosten voor het zandstralen van een auto zijn afhankelijk van de onderdelen die u wilt laten reinigen en de media die u daarvoor gaat gebruiken. De meest voorkomende schoongemaakte maten en de gemiddelde kosten voor het reinigen van dat oppervlak met licht zandstralen worden weergegeven in de onderstaande tabel. Hieronder staan de meest voorkomende oppervlakken die worden gereinigd door middel van zandstralen met de gemiddelde kosten die worden betaald om ze schoon te maken.

Zandstralen is volkomen veilig voor metaal, vooral gezien het zwaardere plaatwerk dat in klassieke auto's wordt gebruikt. Zandstralen is een snelle en efficiënte manier om verf, roest en andere verontreinigingen van het oppervlak van een auto te verwijderen.