Welke media gebruik je om een auto te zandstralen?

De meest gebruikte media zijn plastic kralen, gemalen walnootschalen, glaskralen en aluminiumoxide. Om thuis media-ontploffing te krijgen, koop je een straalkast om de rommel in te dammen en om te voorkomen dat je je hele garage bedekt met een fijne afstoffen van walnootschalen. zandstralen van auto's vereist speciale aandacht bij het kiezen van een zandstraalmedium, het type straalmedia hangt af van welk deel van de auto u van plan bent te zandstralen en hoe vaak u van plan bent om auto's te zandstralen. De onderkant van een auto kan meestal worden gestraald met een verscheidenheid aan straalmedia, omdat het staal is, het lastige deel van een auto om te zandstralen is de carrosserie zelf, die vaak is gemaakt van dunner materiaal en kan kromtrekken of beschadigd kunnen raken als er niet de juiste aandacht wordt besteed bij het zandstralen.

Effectieve straalmedia die op alle onderdelen van een auto kunnen worden gebruikt, zijn onder meer fijn gemalen glas of zuiveringszout. Tussen de twee zuiveringszout vereist vaak minder nauwkeurige controle van de druk en andere factoren, of u nu zuiveringszout of gemalen glas gebruikt, u moet er ook voor zorgen dat u de druk goed instelt tijdens het stralen en beschermt tegen risicogebieden van de auto. Een extreem scherp, langdurig straalmiddel dat vele malen kan worden gerecycled. Het is verkrijgbaar in 99,5% zuiver witte kwaliteit en gewoonlijk standaard bruin.

De tweede tank is geladen met aluminiumoxide, dat oppervlakteruest van staal reinigt en ons helpt lagen vuil, ondercoating en verf te verwijderen om een goed idee te krijgen van de staat waarin het lichaam van ZedSled zich bevindt. Je kunt zien dat dit een agressief medium is dat de klus snel zal klaren. Aluminiumoxide is een betere keuze dan zand, dat plaatmetaal gemakkelijk kan kromtrekken en bij inademing ernstige longproblemen kan veroorzaken. Zand is goedkoper, maar aluminiumoxide is veiliger.

Sterkere schuurmiddelen voor zandstralen zijn onder meer glasparels en stalen schoten. Sterkere schuurmiddelen kunnen worden gebruikt op auto's met dikke metalen panelen die bestand zijn tegen beschadiging door de sterkere schuurmiddelen. Stalen schoten zijn kleine stalen kogels die als schuurmiddel worden gebruikt; ze kunnen ook staalgrutten worden genoemd. Deze materialen worden over het algemeen niet aanbevolen voor het verwijderen van roest, omdat ze overdreven zijn, de sterkte van het materiaal zal de roest verwijderen, maar het kan het metaal beschadigen.

Maar als u niet in staat bent geweest om roest te verwijderen met een zachtere vorm van zandstraalmedia, stap dan naar een sterkere vorm van zandstraalmedia om de klus te klaren. Het zandstralen van een vrachtwagen of een SUV duurt daarom meestal langer dan de tijd die nodig is om een kleinere sedan te zandstralen. De sleutel met luchtdruk bij het zandstralen van een auto is om er zeker van te zijn dat u begint met lage druk en geleidelijk toeneemt. Door op de hoogte te zijn en een plan te hebben om deze potentiële problemen van tevoren aan te pakken, kunt u beter succes garanderen wanneer u een auto gaat zandstralen.

Hoewel het logisch lijkt om het hardst mogelijke materiaal te gebruiken voor efficiënt zandstralen, is er een vangst aan extreem harde schuurmiddelen. Hoofdzakelijk gebruikt voor nat of droog zandstralen en biedt een uitstekende coatingvoorbereiding en hechtingseigenschappen. Bepaalde vaardigheids- en veiligheidstraining zijn vereist om een zandstraler effectief te bedienen, afhankelijk van uw beoogde toepassing. Zandstralen is een snelle, efficiënte manier om roest of verf te verwijderen, waardoor het een haalbare optie is om auto's te reinigen die zijn geroest of opnieuw moeten worden geverfd.

Zandstralen, ook wel schuurstralen genoemd, is een proces waarbij roest, verf of vuil van een oppervlak wordt verwijderd met behulp van perslucht voordat een industriële afwerking zoals verf of poedercoating wordt aangebracht. Nog minder schurend zijn onderronde walnootschalen en stauroliet, terwijl gladde glaskralen en silicazand voorbeelden zijn van afgeronde media. Bij het zandstralen van roest is de veiligste manier om roest te verwijderen zonder de rest van het materiaal te beschadigen, te beginnen met de zachtste zandstraalmedia die beschikbaar zijn. Kunststof of glazen kralen, aluminiumoxide en gemalen walnootschalen zijn de meest gebruikte media voor het zandstralen van een auto en zijn onderdelen zoals velgen, frame, kap, dak en andere.

Om te beginnen, moet u toegang krijgen tot de onderdelen die u wilt laten zandstralen, omdat dit van invloed is op uw keuze bij het kiezen van de juiste zandmedia. Als u de metalen voertuigcarrosserie van staal of ijzer aan het schuren bent, behoren aluminiumoxidemedia tot de beste keuzes voor het verwijderen van roest en om het metaal naar het blanke metaal te brengen. Zandstralen van auto's kan echter lastig zijn, omdat er verschillende factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zodat u de auto niet beschadigt tijdens het zandstraalproces. .